Bruden tilhører mårfamilien og er udbredt over hele landet, dog med undtagelser af Bornholm, Samsø og nogle mindre øer. Bruden er mindre end lækatten og er Danmarks mindste rovdyr.
Risiko:
Bruden æder bla. fasanæg, men den er ikke nogen trussel på udsætningspladsen som sådan, da dens føde primært består af mus, småfugle, fugleæg, frøer, firben og insekter.
Selvom fasankyllingerne ikke er i fare, kan de dog blive skræmt af bruden, hvorfor man bør tjekke den engelske voliere for (inden der udsættes fasankyllinger), at der ikke er et bo i forladte gangsystemer under jorden, som rotter mus eller muldvarper tidligere har etableret.
Bekæmpelse:
Da bruden i Danmark er fredet, er der ikke nogen jagtlig mulighed for en regulering.
Brug så mange af de gængse afværgeredskaber mod prædatorangreb som muligt.