Fasanernes spisetider

Fasanerne har ikke nogen faste spisetider, da de stort set er fødesøgende i al den tid, de ikke sidder i nattesæde. Det føde, fasanen indtager, fylder først kroen op. Herfra ledes det videre i formaven til kråsen osv. for til sidst at komme ud af kloakken, som affald.
Hvor lang tid føden befinder sig i kroen, er afhængig af hårdheden af foderet, konsistensen samt tilgængeligt vand. Man kan sige, at kroen virker som et opbevaringskammer for den føde, som fasanen finder, da der kun sker en begrænset nedbrydning af foderet i kroen.
Man kan ikke sige at det f.eks. tager 8 timer for fasanerne at fordøje den indtagne føde, da den totale passagetid i tarmsystemet kan variere fra 2-24 timer, hvilket er helt afhængigt af fødeemnerne.
I vores omgang med de udsatte eller “vilde” fasaner, er det vigtigt at vi dagligt bestræber os på at få spredt føden (kraftfoder, majs eller hvede) over så stort et område som muligt (lange foderspor), da fødesøgning er lig med beskæftigelse.