Lækatten tilhører mårfamilien, og om vinteren når den skifter til vinterdragt, bliver den helt hvid (på nær den sorte halespids) og kaldes i vinterdragt for en Hermelin. Den er udbredt over hele landet, dog med undtagelse af Bornholm og nogle mindre øer.
Risiko:
Lækatten kan tage fasankyllinger og fasanæg, selvom dens foretrukne føde dog er mark- og husmus.
Tjek den engelske voliere for (inden der udsættes fasankyllinger) at der ikke er et bo i hule grene og træstammer, brændestakker stenbunker eller forladte huller i jorden. Lækatten ses sjældent i træer.
Bekæmpelse:
Da lækatten i Danmark er fredet, er der ikke nogen jagtlig mulighed for en regulering. Brug derfor så mange af de gængse afværgeredskaber mod prædatorangreb som muligt.