Rød Glente

Den Røde Glente findes i alle landsdele. Forekomsten er størst i Østjylland, hvor der også er flest ynglepladser. Den lever og jager i det åbne land, hvorfor den ikke udgør en direkte trussel på udsætningspladsen
Risiko:
Den røde glente er ikke en trussel mod vores fasankyllinger i den engelske voliere/udsætningspladsen, men kan sagtens finde på at slå en fasankylling, hvis den kommer ud i det åbne land.
Drabet og fødeindtag:
Den røde glente sætter sine fanger i byttet og punkterer lunger m.m. og klemmer livet ud af byttet. Den er meget alsidig i sit fødevalg, men den magter ikke at slå en voksen fasan. Den foretrækker padder, krybdyr mus, rotter hareunger og mindre fugle og er i øvrigt kendt for at være specialist i at finde ådsler.
Bekæmpelse:
Da alle rovfugle i Danmark er fredet, er der ikke nogen jagtlig mulighed for en regulering. Brug derfor så mange af de gængse afværgeredskaber mod rovfugleangreb som muligt.