Skip to main content

Vaskebjørn

Vaskebjørnen er en invasiv art, og selvom der jævnligt ses vaskebjørne i Danmark, er der ikke tale om en egentlig bestand. De vaskebjørne som ses i Danmark er formentlig undsluppet fra fangenskab fra pelsdyrfarme, eller hvor de har været holdt som kæledyr. Den foretrækker at opholde sig nær vand og løvskov med gamle og hule træer.

Risiko:
Vaskebjørnen æder både voksne fasaner, fasankyllinger og fasanæg. Derudover består vaskebjørnens føde af fisk, padder, krybdyr, muslinger, krebs, insekter, fugle og fugleæg, små pattedyr, plantekost, ådsler og husholdningsaffald. Vaskebjørnen finder sin føde i træer, på jorden og på lavt vand.

Selvom vaskebjørnen ikke er så udbredt i Danmark, bør man alligevel tjekke den engelske voliere for (inden der udsættes fasankyllinger), at der ikke er et bo i hule træer, huller i jorden eller kvasbunker og brændestakke.

Bekæmpelse:
Da vaskebjørnen er en invasiv art, kan den reguleres i.h.t. reglerne om skadevoldende vildt. Brug så mange af de gængse afværgeredskaber mod prædatorangreb som muligt.